Ливърпул удари с 1:0 Уулвърхямптън в преиграване от третия кръг на ФА Къп и успя да се класира за следващата фаза на надпреварата. Единственото попадение в мача заби Харви Елиът в 13-ата минута.

Както е известно, мърсисайдци са актуалният носител на трофея, но преди седмица не успяха да си осигурят място на осминафиналите, като двубоят на "Анфийлд" завърши 2:2.

Сега обаче Ливърпул си взе победата и продължава напред за ФА Къп.

Така "червените" поне за малко успяха да се реваншират пред феновете си за срамното 0:3 от Брайтън в Премиър лийг през уикенда.

Преди срещата пък мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че няма никакво намерение да напуска отбора, освен ато някой не поиска това от него. Германският треньор обаче призна, че има много работи, които трябва да се променят.

В следващия кръг за националната купа мърсисайдци ще се изправят срещу Брайтън на "Амекс Стейдиъм". 

В същото време в друг мач от третия кръг на турнира Бирмингам се наложи с 2:1 при гостуването на Форест Грийн.

Гостите започнаха по-добре срещата и в 13-та минута Харви Елиът даде аванс на момчетата на Юрген Клоп след страхотно изпълнение от дистанция, което остави безпомощен стража Жозуе Са.

До края на първата част "мърсисайдци" продължиха да бъдат по-добрия тим на терена, но въпреки това до втори гол не се стигна.

След почивката треньорът на домакините Хулен Лопетеги направи някои промени и неговите момчетата заиграха по-добре, но късният им натиск не даде резултат и Ливърпул удържа крехкия си аванс.

По този начин "червените", които са и актуалния носител на трофея във ФА Къп си уредиха среща с отбора на Брайтън в четвъртия кръг на надпреварата.

Само преди броени дни "чайките" надиграха Ливърпул с 3:0 у дома на своя "Амекс", а на 29 януари отново ще ги посрещнат, но този път в двубой от най-стария футболен турнир в света.